monk duke mingus

Thelonious Monk

Duke Ellington

Charles Mingus

ROB VAN DER MADE

Ik ben actief begonnen met muziek toen ik 13 jaar werd en een akoestische gitaar kreeg en les nam. Meteen kreeg ik de smaak te pakken. Er viel zoveel moois te leren. De Beatles waren toen razend populair en ik probeerde hun liedjes na te spelen. Ik ging later over op elektrisch gitaar en ben in rockbandjes gaan spelen Jazz vond ik al interessant maar begreep er niks van..
Tijdens een lange vakantiereis o.a. door Cuba raakte ik verknocht aan de ritmische kant van de muziek, eenmaal thuis gekomen, kocht ik een drumstel. Daarna ging het snel. Ik ben naar de muziekschool gegaan om solfège te leren en heb piano lessen genomen Dit allemaal om muziek te leren begrijpen. Vervolgens heb ik in Utrecht een opleiding jazztheorie gevolgd en leerde ik harmonieleer en compositie.
Ook heb ik toen allerlei jazzworkshops gevolgd en individuele drumlessen genomen.
Een van de drummers waar ik les van heb gehad was van de Nederlands grootmeester van de jazz John Engels. Wat een inspiratie! Niet alleen de studie op zich, als wel de verhalen en beleving waren geweldig. Tenslotte ben ik in verschillende jazz/bands terecht gekomen en speel daarmee tot op heden met veel plezier.